Professorens grønne energigrød

Professorens grønne energigrød – en god start på dagen

Jeg vil starte min blog med et indlæg om noget, der har gjort en stor forskel for mig.
Jeg har altid haft svært ved at få spist grønsager. Jeg købte økologiske grønsager, de lå i mit køleskab, indtil det var klart, at de var for gamle. Så kasserede jeg dem og købte jeg nogle nye.

Jeg overvejede intenst min modvilje mod grønt. Det tætteste jeg kunne komme på en årsag, var, at jeg kun bliver tiltrukket af helt friske grønsager. Med kun mig i min husholdning og en del spisning uden for hjemmet, bliver grønt nemt for gammelt til mig.
Så hørte jeg om Professorens grønne energigrød, og gik hjem og googlede den. Den indeholder mange forskellige ingredienser, og den er super sund for tarme og fordøjelse. Da den i det hele taget forsyner mig med grønt, tænker jeg, at den nærmest kommer som en frelsende engel. Mængderne afpasser jeg efter min egen fornemmelse.

Jeg kastede mig over den uden hæmninger. Fandt ud af, at jeg kunne købe økologisk broccoli og spinat på frost, så jeg ikke behøver at bekymre mig om at få dem brugt, mens de er friske. Persille har jeg indtil nu kunnet plukke i min have. Det dufter godt. Ovenpå kommer jeg knuste hørfrø. Så kan jeg sidde og tygge mig gennem min morgengrød. Det kaldes en grød, fordi den er tyk som grød. Den skal ikke koges.

Det er så god en oplevelse, at jeg får lyst til at dele.
Yderligere har jeg indført et glas kogt vand med en halv presset citron og en lille teskefuld rå honning lige når jeg vågner. Det føles rigtig rart. Det er så nemt. Jeg læste, at leveren renser ud hele natten, og så er det godt for den at få skyllet affaldet væk om morgenen. Så er den klar til nyt arbejde. En smule rå honning skulle være super mad til de rigtige bakterier i tarmen. Jeg ser simpelt hen for mit indre blik, hvordan jeg forkæler min lever og dens samarbejdspartnere. Og hvordan de arbejder glade og tilfredse – taknemlige for endelig at få noget støtte.

I stedet for at have det svært med grønsager, er der åbnet en dør, så jeg nysgerrigt laver grønne retter – til at spise selv, til gæster og til fryseren. Det er den rene fornøjelse. Værs’go!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *