spisning_og_sensivitet

Spisning og sensitivitet

Skrevet af Athina Delskov
269 sider 249 kr.

Bogens intention er hjælp til forebyggelse og hjælp til at blive rask, hvis børn, unge og voksne har alvorlige problemer med spisning.

Bogen er blevet til ud fra de erfaringer, der er skabt under 10 års samarbejde om at hjælpe mennesker med spiseforstyrrelse og selvskade. Vi var et tværfagligt team i regi Abegg & Bro, der fik midler fra socialministeriet til at lave metodeudvikling i årene 2005-10. Næsten alle vores klienter var særligt sensitive. Vi fik en dyb indsigt i sensitiviteten. Det var nødvendigt, for at vi kunne samarbejde om at skabe et liv i harmoni med sensitiviteten og uden spiseforstyrrelse eller selvskade.

E-mail fra 21-årig læser:

“Tak tak tak tak tak. Bogen var godt nok rettet til mine forældre, men læste den på 2 dage og jeg har ikke følt mig så forstået i lang tid. Den har ændret min opfattelse af alting, og hele min verden er med én bog blevet forklaret og rummet og det har givet mig en ro, som er helt ny for mig. At 258 sider har givet mig en større forståelse for min mentale tilstand er simpelthen for syret efter at have brugt de seneste par år i mislykkedes behandling og overfor diverse psykiatere / psykologer. Selve begrebet sensitivitet og det at være sensitiv er en hel ny måde at anskue verden på og giver mig en enorm frihed. Har på 2 dage siddet med næsen dybt begravet, grint, grædt (meget), reflekteret og følt en enorm forståelse.”

Om indhold og opbygning

Bogens to første dele behandler årsager og behandlingsmuligheder.

Bogens tredje del er eksplicit vejledning til forældre og netværk med udgangspunkt i den forståelse, der er skabt i de første dele. Bogens målgruppe er formuleret som hjælp til børn og unge: Rigtig mange unge, især unge piger, har problemer, der udspiller sig i maden. Det vil være en stor hjælp for forældre at læse bogen og der igennem forstå, at spiseproblemerne dækker over andre problemer, der skal tages i opløbet for at nedsætte risikoen for en egentlig spiseforstyrrelse. Sensitivitetens rolle belyses.

Fjerde del er skrevet af Ulla Lebahn og handler om sansemotoriske spiseproblemer hos børn – grundet sansemæssig overfølsomhed i mundområdet. Det kan give langvarige problemer, hvis ikke det opdages i tide fx af en sundhedsplejerske.
Her er der nogle smagsprøver, der kan give dig et indtryk af bogen:

Køb: Bogen kan købes i boghandelen og på nettet. Bestiller du den hos mig, sender jeg den fragtfrit. Du kan betale 249 kr. med MobilePay til 21705352 eller over netbank 8401 1261629. Send derefter en e-mail til athinadelskov@gmail.com med navn og adresse, og du modtager bogen med posten.

Bogen findes også som e-bog. Den kan købes på nettet fx hos Saxo.dk.