Gør din sensitivitet til en fordel

Jeg er blevet spurgt, om jeg ville holde et foredrag omkring livsforløbet for sensitive.  Det kan jeg ikke, for sensitives livsforløb afhænger både af, hvordan de forholder sig til deres sensitivitet, og hvad de ellers består af. Som sensitiv kan du selv gøre noget ved det første. 15-20 % af alle mennesker er født med et ekstra sensitivt nervesystem, de tager flere sanseindtryk ind og bearbejder dem dybere og mere nuanceret. Mange mennesker ved ikke, at de selv eller deres barn er særligt sensitiv, og forstår derfor ikke rigtigt de stærke reaktioner og de mange nuancerede sansninger.

Når du finder ud af, at du og/eller dit barn er ekstra sensitivt, må du bestræbe dig på at slippe mange forestillinger om, hvordan det burde være – og interessere dig ægte for, hvordan du selv eller dit barn faktisk fungerer. Hvad gør glad, giver psykisk og fysisk god næring? Hvad er for meget og fører til forvirring og overstimulering – måske til angst. Foredraget beskriver det sensitive personlighedstræk med dets gaver og udfordringer. Vi gør noget ud af at belyse, hvordan vi kan takle udfordringerne og få gaverne i spil. Hvordan vi forbedrer vores egen situation, og også lidt om hvordan vi kan støtte vores barn eller teenager.

Der vil være øvelser og tid til spørgsmål og erfaringsudveksling. Athina er selv særligt sensitiv. Hun har skrevet bøger om Sensitive børn og Sensitive unge sammen med Lene Sonne samt bogen Spisning og sensitivitet. Athina er formand for foreningen for og om særligt sensitive, se www.hsp-foreningen.dk. Du kan læse mere om Athina på www.athinadelskov.dk.

Emnet udbydes både som et foredrag og som et dobbeltforedrag, der har karakter af en workshop.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *