Sorg – og hvordan du håndterer den hos dig selv og andre

Vi kommer alle ud for sorg gennem et langt liv, men vi er ikke alle fortrolige med at være i dybe, svære følelser. Der er en vis frygt i vores samfund for stærke følelser og særligt, når de gør ondt. Det bliver ikke let, men det kan blive lettere, når vi har en forståelse af sorgens natur og typiske forløb. Når vi er forberedt.

Foredraget går i dybden med de naturlige processer i et sorgforløb. Selv om årsagen kan være forskellig, er sorgens forløb forbavsende ens. Vi ser på udfordringerne i de forskellige faser og på, hvordan vi kan forstå dem, og hvad vi kan gøre – og helst ikke skal gøre. Hvordan vi kan modvirke, at sorgen bliver kronisk.

På baggrund af en generel forståelse fordyber vi os i, hvordan mennesket i sorg kan gøre det bedste for sig selv under forløbet og komme mest muligt hel, og måske endda styrket ud på den anden side.

Vi går også i dybden med, hvad vi kan gøre for andre mennesker i sorg. Vi belyser, hvad der hjælper. Vi går også ind i de overvejelser og dilemmaer, der kan blive aktuelle: Hvordan ved vi, hvad der er bedst at gøre, og hvordan kan vi passe på os selv, når vi støtter andre i deres proces, uden at vi får dårlig samvittighed, fordi vi ikke giver nok.

Der vil være plads til spørgsmål og dialog.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *