Unge

Det er ikke så nemt at være ung i dag. Der sker mange forandringer  med mange nye krav. Sensitive unge oplever verden anderledes end deres jævnaldrende, samtidig er det typisk, at de stræber efter ikke at skille sig ud.

Jeg har skrevet bogen Sensitive unge og har i den forbindelse talt med mange unge mennesker. Jeg har lyttet til deres problematikker, og jeg har arbejdet terapeutisk med mange. Sommetider kan bare nogle få samtaler gøre en stor forskel, fordi de unge kommer til at forstå sig selv bedre og får en større selvaccept. Samtidig får de en række redskaber, der kan gøre hverdagen nemmere og livet mere overskueligt.

I mit arbejde med spiseforstyrrelser har jeg arbejdet intensivt med unge mennesker, for at de kan komme frem til at være i verden med deres sensitivitet, men uden en spiseforstyrrelse. En spiseforstyrrelse kan komme gradvis, fordi livet bliver for svært. Hvis forældre og lærere ser tegnene og reagerer på dem, kan den unge ofte hjælpes, uden at risikoadfærd behøver udvikle sig til en egentlig spiseforstyrrelse.  Læs om forebyggelse og behandling i min bog Spisning og sensitivitet.

Sommetider kan bare nogle få samtaler gøre en stor forskel, fordi de unge kommer til at forstå sig selv bedre og får en større selvaccept. Samtidig får de en række redskaber, der kan gøre hverdagen nemmere og livet mere overskueligt.