Jeg arbejdede gennem ca. 8 år primært med klienter med spiseforstyrrelser eller selvskade, det foregik i samarbejde med en lille privat virksomhed. Her blev det klart, at vores klienter stort set alle sammen var særligt sensitive. Da jeg i 2009-10 havde lyst til et nyt primært arbejdsområde, var det helt naturligt at flytte mit fokus til den store gruppe af særligt sensitive og bruge mine erfaringer ind i det sensitive felt. Jeg var i 2011 med til at reetablere foreningen for og om særligt sensitive mennesker www.hsp-foreningen.dk, og siden 2012 har jeg været formand.
Se også siderne om den enkelte bog.
Denne bog er skrevet på grundlag af 10 års samarbejde om at hjælpe mennesker med spiseforstyrrelser/selvskade. Heraf var de 6 år med tilskud fra Socialministeriet.
En far til en datter med anoreksi har sagt: "Denne bog burde i virkeligheden læses, før spiseforstyrrelsen er en realitet! Så kunne sygdommen i nogle tilfælde undgås."
De sensitive unge kan have meget svært ved at se sig selv i ungdomskulturen, samtidig har de oftest slet ikke lyst til at skille sig ud. I denne bogs mange cases kan de unge spejle sig og opleve, at der er mange andre som dem.
Bogen henvender sig også i høj grad til forældre og fagfolk i de unges omgivelser. De unge har brug for at føle sig forstået og accepteret af de voksne omkring sig.
Denne bog har hjulpet mange forældre og derigennem også deres børn. Når forældrene først forstår, hvordan barnet oplever verden, bliver det meget lettere at skabe en god hverdag og dermed også en god udvikling for barnet.
Bogen indeholder samme teori og rådgivning som Sensitive børn, men case beskrivelserne er ikke med. Vi skrev bogen til den målgruppe omkring de sensitive børn, der ikke ville give sig tid til at læse en tyk bog. Det kunne være nogle pædagoger i barnets institution, bedsteforældre og i nogle tilfælde faktisk også fædrene.